API (Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit)

Wat is een API ?

Veilig sporten is een prioriteit voor iedereen. We hebben het dan niet alleen over een goede infrastructuur en correcte trainingen, dit gaat breder. Elk kind en jongere dient zich binnen onze sportclub gewaardeerd te voelen. Daarom kreeg ik vanuit het bestuur van Brabo Denderbelle het mandaat van club-API. Een API is een Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit. Samen met het bestuur wil ik zorgen voor een omgeving waar iedereen zich goed kan voelen, zichzelf kan zijn en kan genieten van handballen als sport.  Toch werkt een API onafhankelijk van het bestuur.  Er zijn gebeurtenissen die een API alleen kan oplossen waarvan het bestuur niet op de hoogte hoeft te zijn.

Iedereen (sporter, trainer, ouder, bestuurslid, vrijwilliger, …) binnen onze club kan bij mij terecht met vragen, vermoedens of klachten van ongepast of grensoverschrijdend gedrag. Dit kan over jezelf gaan, maar ook als je je zorgen maakt voor iemand anders binnen onze club. Elke melding die bij mij binnenkomt, zal met de nodige discretie behandeld worden en in eerste instantie zal enkel ik als API hiervan op de hoogte zijn. Samen bekijken we dan of er verdere stappen dienen genomen te worden en via welke kanalen. Uiteraard gebeurt dit allemaal met respect voor jullie wensen.

 

Meer info kan je vinden op onderstaande website:

http://www.handbal.be/nl/speel-handbal/het-welzijn-van-de-speler/aanspreekpunt-persoonlijke-integriteit

 

Maken we samen van Brabo Denderbelle een respectvolle en aangename handbalclub waar respect en plezier hand in hand gaan?